MAGNET PRESS

BURGER S TRHANÝM BRAVČOVÝM MÄSOM A S COLESLAWOM

4 PORCIE príprava: 8 hodín pečenie + odležanie mäsa

4 burger žemle 800 g bravčového pliecka KORENINY 2 lyžice sušenej cibule 1 lyžička sušeného cesnaku 2 lyžice soli 2 lyžice trstinového cukru 1 lyžička sladkej papriky 1 lyžička semienok koriandra 1 lyžička rasce ½ lyžičky kajenského korenia ½ lyžičky čierneho korenia COLESLAW ½ menšej kapusty soľ 1 mrkva 200 g majonézy 100 ml bieleho jogurtu čierne korenie cukor šťava z citróna BBQ DIP 150 g majonézy 100 g bieleho jogurtu 100 g bbq omáčky 2 lyžice brusnicového džemu alebo kompótu 2 lyžice kondenzovaného (sladeného) mlieka šťava z citróna a trstinový cukor na dochutenie soľ čierne korenie


1.deň

MÄSO NAKORENÍME

Mäso umyjeme, očistíme od blán, osušíme. Zmiešame všetky ingrediencie uvedené v zozname korenín a poraidne ich rozdrvíme v mažiari. Zmes votrieme do celého mäsa, vložíme do pekáča, omotáme potravinárskou fóliou a necháme cez noc odležať v chladničke. Mäso pustí šťavu, tú nevylievame.

2.deň

MÄSO UPEČIEME

Rúru predhrejeme na 120 °C. Mäso vložíme do pekáča s pokrievkou a pečieme ho 8 hodín. Podľa potreby podlievame šťavou, ktorú sme si odložili nabok. Keď je mäso úplne mäkké a rozpadáva sa, vyberieme ho a v pekáči ho natrháme vidličkou. Vložíme naspäť do rúry a ešte 10 minút pečieme.

PRIPRAVÍME COLESLAW A BBQ DIP

Kapustu umyjeme a nakrájame na tenké rezance. Vložíme do misy, osolíme necháme pol hodinu odležať v chladničke. Potom odstránime prebytočnú vodu, ktorú kapusta pustila, pridáme nastrúhanú mrkvu a premiešame. Pridáme majonézu, jogurt, okoreníme a dochutíme cukrom a šťavou z citróna. BBQ dip pripravíme zmiešaním uvedených ingrediencií.

SERVÍROVANIE

Žemle na burger prekrojíme na polovice. Na sucho ich opečieme z vnútornej strany na panvici. Potrieme ich bbq dipom. Na spodný diel naložíme natrhané mäso, naň coleslaw a priklopíme vrchnou časťou žemle.


https://magnetpress.online/?p=151554&preview=true - EDIT --- 151554

NOVINKY